Metier søker

Dyktige konsulenter til Metier Digital

Vil du være med å ta vår digitale virksomhet til nye høyder?

Dette er Metier Digital

I dag er Metier mest kjent for å være Norges beste prosjektledermiljø, og det skal vi fortsette med å være. Samtidig har vi kommet langt i å være en toneangivende virksomhet innen digitalisering. Våre ambisjoner strekker stadig lengre, og nå ønsker vi å være en ledende bedrift innen teknologi og rådgivning.

Vi er lidenskapelig opptatt av kreative løsninger, og alltid nysgjerrige på hva det neste digitale gjennombruddet blir. Med våre innovative partnerskap og kunder er vi i Metier Digital med på å forme den digitale fremtiden.

Vil du være med på reisen?

Vi ser etter konsulenter til både strategisk rådgivende, støttende og utførende roller på vegne av våre kunder. Dine oppgaver vil variere ut fra din senioritet og kompetanse.

For å nå våre ambisjoner trenger vi flere nysgjerrige, kreative og engasjerte hoder med ulike erfaringsnivå og spisskompetanse, som brenner for digitalisering.

Er du dreven på data og innsikt?

Les om vår nye BI- og Analytics-satsing her!

Vi har muligheter for deg

Vi liker faglig og erfaringsmessig mangfold, og er ute etter deg som har lyst til å jobbe med noe av dette:

Produktledelse, teamledelse og smidig

Vi ser etter deg som har god ledererfaring fra smidige miljøer og sertifisering innenfor smidige metoder. Kanskje har du tidligere ledet team innen systemutvikling og integrasjon.

Vi antar at du føler deg hjemme i smidig manifest, og aller helst kjenner du til rammeverk og metoder som Scrum, SAFe, PRINCE2 Agile mf.

Anskaffelser og logistikk

Innen anskaffelse og logistikk-området vil du gjennomføre prosjekter som etablerer og utvikler driftsmodeller for innkjøp og logistikk i organisasjoner, definere digitale veikart, gjennomføre valg og implementering av støtteverktøy, samt optimalisere arbeidsprosesser med fokus samspillet mennesker-rutiner-systemer og optimalisering av verdikjeder.

Vi gjennomfører større strategiske anskaffelser og kontraktsadministrasjon. I tillegg til å gjennomføre prosjekter i team, vil du vil også kunne jobbe i kundens organisasjon som rådgiver, leder eller bidragsyter i forbindelse med investering. Vi ser etter deg som brenner for fagfeltet, og som har lyst til å bidra i å bygge et sterkt fagmiljø på dette området.

Virksomhetsarkitektur

I denne rollen vil du ha ansvaret for å analysere kundens eksisterende IT-portefølje, legge frem målbilder og handlingsplaner, samt forankre og implementere disse i organisasjonen. Arbeidet vil typisk baseres på kundens strategi og mål, som du tar ansvar for å operasjonalisere og implementere.

Vi ser etter deg som har minst 5 års konsulenterfaring, gjerne innen arkitekturdomenet. I denne rollen er det viktig å ha forståelse for hvordan teknologi og digitalisering kan anvendes for å understøtte virksomhetens mål. Hos oss vil du jobbe på et strategisk nivå, tett på forretning og IT, i et sterkt og kompetent fagmiljø. Av sertifiseringer har du kanskje noen av disse: TOGAF, LEAN, PRINCE2.

Endringsledelse og organisasjonsutvikling

Som endringsleder jobber du typisk i større initiativ, hvor du bidrar med å få endringer gjennomført slik at ønskede digitaliseringsgevinster realiseres. Vi ser etter konsulenter med ulik spesialisering og erfaringsnivå som kan jobbe både på virksomhetsnivå mot toppledelse, og i mer praktisk utførende roller. Vi ser gjerne sertifisering innen prosjekt- og endringsledelse, eksempelvis PROSCI.

IT prosjekt- og programledelse

Vi ser etter deg som har betydelig erfaring fra større IT prosjekter eller initiativer. Vi søker etter flere typer profiler; fra de som typisk bekler en mer administrativ rolle, til den tekniske prosjektlederen som styrer de tekniske ressursene. Du evner å skape entusiasme og trivsel i ditt team. Du er trygg innen prosjektfaget, strukturert, organisert, og selvgående. Du har relevant høyere utdanning. Det er en fordel om du i tillegg har relevante sertifiseringer, f.eks. Prince2, Prince2 Agile eller Scrum.

Forbedring av virksomhetsprosesser, styring og ledelse

Til denne rollen ser vi etter deg som har erfaring fra endring og forbedring av arkitektur, prosesser og samarbeidsformer. Du har trolig jobbet tett på ledelsen i større virksomheter, og bidratt både på strategisk og taktisk nivå. Vi tror at du har vært engasjert både i tidligfase med beskrivelser, planlegging og beslutninger, implementering og gevinstrealisering. Det er en fordel om du har jobbet med implementering av mål og resultatstyring, balansert målstyring, eller som rådgiver i forbindelse med innføring av større sentrale systemer som ERP. Sertifisering innen Lean Six Sigma, Change management – PROSCI / ACMP, Prosjekt- og programledelse, PRINCE2, MSP, TOGAF og smidige metoder kommer godt med.

Dine egenskaper

Vi søker deg med relevant konsulenterfaring. Vi har ulike folk hos oss, og som organisasjon er vi opptatt av mangfold - både faglig og personlig. Likevel ser vi for oss at du kjenner deg igjen i flere av disse egenskapene:

 

 • Selvstendig og ansvarsfull. Du kan ta ledelsen på en naturlig måte, og tar ansvar for kundeleveransen
 • Har leveransekraft, begeistring og engasjement for å skape noe rundt deg
 • Tar initiativ, er engasjert i oppdragene og er selvgående
 • Komfortabel med å ta dialogen med toppledelsen i virksomhetene du jobber med, og med de ulike interessene i oppdragene
 • Evner å levere selv og gjennom andre, og er opptatt av å tuvikle de du jobber med
 • Teamorientert og opptatt av hva vi kan få til sammen - selv om vi er litt forskjellige
 • Vi gir deg muligheter til kurs og spennede oppdrag - du tar ansvar for din utvikling
 • Nysgjerrig og interessert i teknologi og nye måter å gjøre ting på
 • Trives i konsullentrollen, og har god forståelse for kundeperspektivet
 • Gode kommunikasjonsevner, muntlig og skriftlig, og på norsk og engelsk
 • Har høyere utdannelse fra høgskole eller universitet

Hvordan vi jobber

Vi er lidenskapelig opptatt av kreative løsninger, og alltid nysgjerrige på hva det neste digitale gjennombruddet blir. Siden teknologien raskt fornyes må vi være smidige, tenke fremover og se løsninger.

Vi trenger flere konsulenter som kan bistå våre kunder med å:

 • utvikle og implementere strategier for digitale konkurransefortrinn
 • identifisere trender og muligheter som grunnlag for innovasjon
 • transformere ideer og konsepter til resultater for kunder
 • designe, videreutvikle og gjennomføre forretningsmodeller slik at strategier og innovasjoner kan realiseres
 • etablere og styrke porteføljestyring som en driver for innovasjon og digitalisering

Rollen som konsulent

Du vil komme til et ambisiøst og godt sammensatt miljø med forretningskonsulenter som i hovedsak har teknologisk-, økonomisk- og samfunnsvitenskapelig bakgrunn. Du vil ha mulighet til å jobbe med noen av Nordens heftigste kunder der du vil få spennende og utfordrende arbeidsoppgaver kombinert med faglig utvikling og et bredt og inkluderende miljø. Du vil ha en unik mulighet til å være med å forme både tjenester og vår faglige tilnærming.

I rollen vil du:

 • Gjennomføre kundeprosjekter, selvstendig og/eller i team med andre konsulenter på tvers av andre fagområder i Digital og Metier
 • videreutvikle vår faglige tilnærming og beste praksis
 • bidra aktivt til utvikling av Metier sin tjenesteportefølje innen fagfeltet
 • være synlig eksternt og internt som en del av vårt fagmiljø
 • bidra til kundeutvikling og salg innen våre områder

Hva får du hos oss?

Som et spesialistselskap innen styring og ledelse, it-prosjekter og -initiativer, har vi tilgang til de mest spennende oppdragene i markedet. Vi som organisasjon er summen av våre ansatte. Derfor har vi en flat struktur, med våre medarbeidere i fokus.

I Metier vil du ha mulighet til å jobbe med mange varierte arbeidsoppgaver, ha stor fleksibilitet i stillingen og gode muligheter for karriereutvikling.

Vi preges av et aktivt og inkluderende arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer, og et bredt spekter aktiviteter – både faglige og sosiale. I Metier setter vi trivsel høyt på dagsorden.

 • Konkurransedyktig lønn og gode betingelser
 • Moderne lokaler på Skøyen
 • Tilgang på kurs i Metierskolen, og mulighet for videre sertifiseringer
 • Et godt miljø hvor det er høyt under taket
 • Spennende oppdrag, oftest i team med andre i Metier eller våre partnere
 • Sport- og fritidsgruppe hvor du får alt fra kajakk-kurs, topptur, sykkellag og yoga til løpegruppe.
 • Young Professionals - samhandlingsgruppe for yngre medarbeidere

Spørsmål?

Du må gjerne kontakte oss.

Silje Østmoen Krafft
Rekrutteringsansvarlig i Digital
silje.ostmoen@metier.no
Tlf.: 904 18 908

Niels Juhl Frost
Direktør i Digital
niels.juhl.frost@metier.no
Tlf.: 915 53 825

Om Metier

I Metier løser vi utfordringer som betyr noe, både for våre kunder og for samfunnet generelt. Vårt samfunnsoppdrag er å bidra til bærekraftig utvikling gjennom bedre prosjekter, virksomhetsutvikling og transformasjon.

Målet vårt er å være det selskapet kundene kontakter når de skal planlegge og gjennomføre verdiskapende prosjekter, utviklings- og endringsinitiativ.