Gratis mini-kurs

Introduksjon til Scrum

Scrum er et smidig rammeverk for prosjektledelse og produktutvikling som har blitt stadig mer populært i ulike bransjer. På dette mini-kurset vil du få en god oversikt over rammeverket som er en svært effektiv tilnærming for å håndtere komplekst arbeid ved hjelp av enkle prosesser.

23. mai

}

09:00 - 10:00

Passer kurset for meg?

Kort om kurset

Scrum er en smidig metodikk som er utviklet for å håndtere komplekst arbeid. Det er ikke ment å være en enkel løsning for alt, men heller et bidrag til å håndtere usikkerhet og endring i prosjekter. Det ble opprinnelig utviklet for programvareutvikling, men prinsippene og metodene i Scrum kan tilpasses for en rekke andre typer prosjekter og arbeidsoppgaver.

Hovedmålet med Scrum er å forbedre teamets effektivitet og produktivitet ved å fremme samarbeid, transparens og kontinuerlig forbedring.

I løpet av dette kurset vil du få et godt innblikk i historien om Agile og Scrum og hvilke prinsipper og verdier som danner grunnlaget for Scrum. Du vil lære mer om når du bør bruke rammeverket, og hvilke roller og tilhørende ansvar som hører hjemme i det klassiske Scrum-teamet.

Målgruppe

Uansett om du er en nybegynner uten tidligere kunnskap om Scrum og Agile, eller om du allerede har noen erfaringer og ønsker å fordype din forståelse, passer dette kurset for deg.

Du trenger ikke å være sertifisert Scrum Master eller Product Owner for å få utbytte av dette kurset.

Agenda

Z

Historien om Agile & Scrum

Vi starter med å dykke ned i historien bak Agile-bevegelsen og hvordan Scrum oppsto. Dette gir deg en kontekstuell forståelse av hvorfor Scrum ble utviklet og hva det har som mål.
Z

Prinsipper og verdier

Scrum er bygget på en rekke prinsipper og verdier som danner grunnlaget for rammeverket. Vi vil utforske disse prinsippene og verdienes betydning for effektivitet og suksess.
Z

Når lønner det seg å bruke Scrum?

Ikke alle prosjekter og initiativer passer for Scrum. Vi vil utforske Cynefin-rammeverket for å hjelpe deg med å bestemme når det er hensiktsmessig å bruke Scrum.
Z

Roller i Scrum

Scrum definerer klare roller som er nøkkelen til et velfungerende team. Vi vil diskutere disse rollene; Scrum Master, Product Owner og utviklingsteamet.
Z

Sertifisering i Scrum

Vi vil også se på hvem som kan dra nytte av sertifisering som Certified ScrumMaster og Certified Scrum Product Owner, og hva som kreves for å bli en ekspert innen Scrum.

Z

Spørsmål og svar

Til slutt får du muligheten til å stille spørsmål og få svar fra vår Scrum-ekspert.

Kurset holdes av

Arne Åhlander, Aqqurite

Arne er Scrum Alliance Certified Scrum Trainer (CST), og har undervist tusenvis av utviklere og ledere i beste praksis for programvare. I tillegg til å være CST, er Arne en erfaren konsulent og forretningsutvikler i den skandinaviske IT-bransjen.

Han har lang erfaring i å jobbe i ledergrupper, og har en track-record med å kombinere mennesker, prosesser og produkter for å lykkes med å bygge og gjennomføre langsiktige strategier.

Påmelding

Kurset er et kort webinar som du kan følge direkte fra din egen PC. Dagen før kurset mottar du en epost med påloggingsinformasjon. Meld deg på ved å fylle ut skjemaet under.