Webinar

Slik gjør du virksomheten i stand til å sikre verdi i prosjektene

Få innblikk i suksessfaktorene for å lykkes med prosjekt som arbeidsform samt noen praktiske råd til hvordan du får rigget virksomheten til å levere gjentakende gode prosjekter med dertil gevinst/verdi.

27. oktober

}

09:00 - 09:45

Passer webinaret for meg?

Kort om webinaret

Prosjekt blir en mer og mer utbredt arbeidsform også i mindre organisasjoner og utenfor de mer tradisjonelle prosjektindustriene. Mange har etter hvert både kompetanse om og struktur for tradisjonell prosjektledelse på plass. Mer ukjent er fortsatt virksomhetsledelsens rolle i prosjekter og en strukturert tilnærming til faget prosjekteierstyring.

I mindre virksomheter er gjerne prosjektene mindre, budsjettene er lavere, ressursene er færre og kompliserende faktorer er færre. Det betyr ikke at ledelsen rolle og involvering blir mindre viktig. Snarere tvert imot. Sannsynligvis vil en mindre virksomhet være enda mer sårbar for at feil prosjekter initieres og/eller gjennomføres dårlig, med tilhørende manglende verdiuttak i andre enden.

Så hvilke verktøy har virksomhetsledelsen i kampen for å sikre verdi gjennom prosjekter? Det mest nærliggende svaret er prosjekteierstyring inn mot det enkelte prosjekt. Her har de fleste en hel del å gå på både når det gjelder struktur, forutsigbarhet og samarbeid med prosjektet og dets prosjektledelse. I et utvidet perspektiv (utover det enkelte prosjekt) er det andre mer strukturelle grep man kan ta. Da handler det om å sikre at virksomheten leverer gjentakendegode prosjekter med dertil gevinst/verdi. Her har vi etter hvert en del erfaring rundt hva som skal til.

Dette webinaret vil gi deg et innblikk i disse suksessfaktorene, samt noen praktiske råd knyttet til hvordan man får dette implementert i virksomheten. Det blir satt av tid til spørsmål og svar mot slutten av webinaret.

Målgruppe

Webinaret passer for alle som har lyst til å lære mer om prosjekt som arbeidsform.

Agenda

Z

Hva er ledelsens rolle inn mot prosjekter?

  • Hva er prosjekteierstyring?
  • Vi går igjennom hva ledelsen bør fokusere på i ulike prosjektfaser og hvilke oppgaver som hører til.
Z

Store versus mindre prosjekter

  • Hva er forskjellene på store og små prosjekter, og hva betyr det for deg som leder?
  • Små prosjekter kan være minst like utfordrende som store. Vi gir deg noen tips til hva som er viktig å tenke på for å ha kontroll fra start til slutt.
Z

Hva gjør de som lykkes?

  • Hvilke prinsipper følger de som lykkes gang etter gang?
  • Hvilke verktøy har man som virksomhetsledelse i kampen for å sikre verdi?
Z

Spørsmål og svar

Metier OECs erfarne prosjektleder, Thomas Haneborg, svarer på spørsmål relatert til webinaret.

Vår kursholder

Thomas Øverland Haneborg, Senior Consultant

Thomas jobber med virksomhetsutvikling og ledelsestøtte mot prosjektintensive virksomheter. Han har planlegging- og prosjektstyringserfaring fra flere store samferdsel prosjekter.

Han brenner for smartere prosesser og ser alltid etter en forbedringsmulighet! Thomas har vært med i forskningsprosjektet Samtidig Prosjektering, en arbeidsmetodikk for fortløpende prosjektering og beslutninger i sanntid. Han har også vært med å utvikle sertifiseringen innen Samtidig prosjektering.

Påmelding

Webinaret er et kort seminar som du kan følge direkte fra din egen PC. Dagen før webinaret mottar du en epost med påloggingsinformasjon. Meld deg på ved å fylle ut skjemaet under.