Klasserom

Decision & Risk Management Professional (DRMP)

En verdensanerkjent sertifisering fra AACEI® som styrker og formaliserer din kompetanse innen beslutningsstøtte og risikostyring.

2 dager

}

09:00 - 16:00

Kursdatoer

Det finnes dessverre ingen tilgjengelige kursdatoer for øyeblikket. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Passer kurset for meg?

Kort om kurset

I samarbeid med den norske avdeling av anerkjente Association for the Advancement of Cost Engineering (AACEI) har Metier OEC tatt initiativ til å styrke kompetansen innen beslutningsstøtte og risikostyring i Norge. I 2012 tok vi initiativ til et løft innen kostnadsestimering – nå satser vi videre for å øke kompetansen innen risk og beslutningsstøtte.

Vi hører ofte om organisasjoner som opplever «overraskende» kostnadsøkninger og forsinkelser i prosjekter: «Dette har vært en skandale fra først til sist», «Mye dyrere enn først antatt», «Ledelsen er overrasket», «Øverste leder trekker seg på grunn av...». Metier OEC opplever at formalkompetansen innen både kostnadsestimering, beslutningsstøtte og risikostyring av svært begrenset. De fleste er selvlærte og man vil kunne dra nytte av et sterkt fagmiljø med et stimulerende nettverk.

Sertifiseringsløpet gjennomføres over to samlinger. På samlingene får du oversikt og trening i pensum som inngår i DRMP-sertifiseringen. Samlingene ledes av John Hollman fra AACEI som har vært med å utvikle sertifiseringen. Deretter må man regne med å gjøre egenstudier som forberedelse til sertifiseringen.

Om AACEI

The Association for Advancement of Cost Engineering International (AACEI) er en internasjonal organisasjon som arbeider for å styrke kompetansen i prosjektstyringsfagene (kostnadsestimering, planlegging og kostnadsstyring) i offentlig og privat sektor. Organisasjonen ble etablert i 1956 og sertifiseringene deres er verdensanerkjent med over 8 500 medlemmer i 87 land. Medlemskap i AACEI koster $160 per år.

Målgruppe

Sertifiseringen er relevant for både beslutningstakere, de som jobber med etablering av beslutningsunderlag og de som jobber med prosjekt- og risikostyring i gjennomføringsfase. Målsettingen er å få sertifisert 20-30 personer, samt bygge et sterkt faglig nettverk på tvers av bedrifter. Deretter vil vi ha årlige samlinger og nye sertifiseringsløp.

Krav til erfaring

Decision & Risk Management Professional (DRMP) sertifiseringen krever minst 8 års yrkeserfaring, minst 4 års høyere utdannelse og bevis på arbeid innen feltet gjennom anbefalingsbrev eller dokumentasjon over utført arbeid. Metier OEC støtter det praktiske for å bli godkjent kandidat for den offisielle sertifiseringen.

Dersom du har mindre enn 8 års erfaring anbefaler vi allikevel på det sterkeste at du deltar på kursløpet og går den uoffisielle eksamen tilbydt av Metier OEC. Et slikt sertifiseringsløp vil ha betydelig positiv innvirkning på videre karriere innen prosjektstyringsfagene, og vil også være en god introduksjon og trening for å ta offisiell DRMP på et senere tidspunkt.

Hva kommer jeg til å lære?

Z

Økt kunnskap om å gi beslutningstakere nødvendig støtte i et miljø preget av usikkerhet

Z

Økt kunnskap om å etablere system for og å bedrive kontinuerlig usikkerhetsledelse og –styring i prosjekter og virksomheter

Z

Økt kunnskap om å ta viktige beslutninger i virksomheter og prosjekter, f.eks. 1) investere eller ikke – 2) by på kontrakt eller ikke og 3) hvordan respondere til en konkret usikkerhet

Z

Økt kunnskap om prosjektstyring, kostnadsestimering, planlegging, prognostisering med tilhørende analyser

Dette er inkludert i kurset

Klasseromsundervisning

2 dager klasseromskurs i moderne lokaler.

Erfarne kursholdere

Opplæring fra profesjonelle eksperter med praktisk erfaring.

Sertifiseringseksamen

Etter å ha fullført dette kurset har du mulighet for å sertifisere deg.

Sertifiseringsbevis

Anerkjent sertifiseringsbevis som dokumenterer din kompetanse.

Absolutt alt inkludert

Hos oss får du alt du trenger inkludert i kursprisen. Klasseromskurset, kursmateriell og eksamen.

Morsom måte å lære på

Kursinnholdet deles opp i passelige porsjoner, krydret med praktiske eksempler, diskusjon og gruppearbeid.

Servering

Det blir servert lunsj, inkludert snacks i småpauser.

Språk

Kurset og sertifiseringen gjennomføres på engelsk.

Om eksamen

Kurset er åpent for alle og eksamen er frivillig. Offisiell AACE-eksamen for DRMP gjennomføres ved et akkreditert sertifiseringssenter – som per i dag finnes i Oslo, Bergen, Trondheim og Brumunddal. Eksamen har en varighet på 5 timer og består av multiple-choice-spørsmål og en skriveoppgave. Prisen for eksamen er $500 for medlemmer av AACEI og $625 for ikke-medlemmer. Metier OEC tilbyr også en uoffisiell eksamen i sine lokaler med en varighet på 3 timer. Denne vil fungere som trening før offisiell eksamen og som en kursavslutning for de som ikke tilfredsstiller erfaringskravet til DRMP.

Fra våre tidligere deltakere

Gjennomsnittlig vurdering:  
 2 vurderinger
avErtan Ozturk | Statkraft onDecision & Risk Management Professional

It is risky not to take this course 🙂

avVegard Storvold | Banenor onDecision & Risk Management Professional

En velfungerende risikostyring skaper forutsigbarhet i en uforutsigbar prosjektverden, og gjør oss i stand til å beskrive og håndtere usikkerhet på en god måte.

Kursholder

John Hollman, AACEI

Samlingene ledes av John Hollman fra AACEI som har vært med å utvikle sertifiseringen.

Bestilling

Bestill nå og kom i gang med det samme. Du har tilgang til e-læringen i ett år og bestemmer selv tid og sted for dine studier.