E-læring

Endringsledelse

Et praktisk kurs i endringsledelse for deg som jobber med endringsprosjekter, og som har ansvar for gjennomføring av endringer som følge av prosjekter.

4 kapitler

}

4 - 6 timer

Passer kurset for meg?

Kort om kurset

Å lede endringsprosjekter er en krevende øvelse. Som endringsleder har du ansvaret for å gjennomføre endringen til avtalt tid og budsjett, og du vet at suksess eller fiasko vil ha stor påvirkning på din organisasjon. For å lykkes med dette må du ha kunnskap om verktøy og metode, og evne å styre ressursene. Samtidig må du få med deg folk, bygge kultur og minske motstand. Dette kurset gjør at du vil mestre enkeltoppgavene og balansen enda litt bedre 

Kurset gir en introduksjon til velkjente modeller innen endringsledelse. Du vil bli kjent med de viktigste suksesskriteriene for implementering av god praksis innen endringsledelse og hvordan disse kan oppnås i egen virksomhet. Du får innsikt i forskjellige måter å organisere endringsteam på, og nyttige verktøy å benytte i endringsprosesser.

Målgruppe

Kurset retter seg mot de som har ansvar for å lede endringsprosjekter, og som har ansvar for gjennomføring av endringer som følge av prosjekter.

Aktuelt for flere i din virksomhet?

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs så ta gjerne kontakt med oss. Vi skreddersyr gjerne en workshop tilpasset dine behov.

Hva kommer jeg til å lære?

Z

Forståelse for hvorfor endringer trenger ledelse og hvordan endringer påvirker organisasjonen og de ansatte

Z

Lederens rolle i en endringsprosess. Du vil lære hvorfor man bør etablere et endringsteam og et endringsnettverk og hvordan det kan organiseres

Z

Hvilke faser som inngår i en endringsprosess og hvordan disse bør spille sammen med fasene i et prosjekt

Z

Teknikker og verktøy som er nyttige for å lykkes med endringsledelse

Dette er inkludert i kurset

Tilgang i 12 måndeder

Du har tilgang til nettkurset i 12 måneder og kan logge på hvor som helst og når som helst. Det gjør at du kan legge opp løpet akkurat slik du ønsker.

Godt læringsutbytte

Med nettkurs kan du studere ved siden av vanlig jobb. Det gjør at du får tid til å reflektere ved siden av kursgjennomføringen.

Morsom måte å lære på

Pensumet er delt opp i passelige porsjoner, krydret med praktiske eksempler, øvelser, sjekklister og quiz.

E-coach

Gjennom hele kurset har du tilgang til våre e-coach som svarer på praktiske og faglige spørsmål underveis.

Forkunnskaper

For å ta dette kurset kreves det ingen forkunnskaper.

Fra våre tidligere deltakere

Gjennomsnittlig vurdering:  
 1 vurderinger
avMonica Hauglund | Utviklings- og kompetanseetaten, Oslo kommune onEndringsledelse

Kurset gir et godt overblikk over fagfeltet på kort tid

Kapitteloversikt

Kapittel 1: Hvorfor endringsledelse?

I første kapittel vil du få forståelse for hvorfor endringer trenger ledelse og hvordan endringer påvirker organisasjonen og de ansatte.

Kapittel 2: Hvordan organisere endringsteam?

I dette kapittelet ser vi nærmere på ledelsens rolle i en endringsprosess. Du vil lære hvorfor man bør etablere et endringsteam og et endringsnettverk og hvordan det kan organiseres.

Kapittel 3: Fasene i endringsprosesser og prosjekter

I dette kapittelet går vi gjennom hvilke faser som inngår i en endringsprosess og hvordan disse bør spille sammen med fasene i et prosjekt. Vi ser også nærmere på hva som er viktig å ha fokus på i hver fase.

Kapittel 4: Teknikker og verktøy

I dette kapittelet går vi gjennom hvilke faser som inngår i en endringsprosess og hvordan disse bør spille sammen med fasene i et prosjekt. Vi ser også nærmere på hva som er viktig å ha fokus på i hver fase.

Bestilling

Bestill nå og kom i gang med det samme. Du har tilgang til e-læringen i ett år og bestemmer selv tid og sted for dine studier.