Begynte i Metier for å kunne gjøre en forskjell fra start

I Metier ansetter vi hvert år et antall nyutdannede konsulenter til divisjonene Digital og Management Consulting. Disse kommer som oftest rett fra skolebenken, og får mulighet til å prøve seg i en rekke oppdrag hos våre kunder via vårt Graduate Program.

Eirik Lismoen Andersen begynte hos oss som Graduate i Management Consulting i 2022. Han er utdannet siviløkonom ved NHH, med hovedprofil i finansiell økonomi. Eirik er fra Harestua, ved utkanten av Nordmarka, og har alltid drevet med fotball. Dette tok han til college i USA i to år, før han la proffdrømmen på is og heller satset på økonomistudier i Bergen.

Som student opplevde Eirik fire fine år med faglig utvikling og mye moro med studiekamerater. Når han skulle flytte hjem igjen til Oslo og starte arbeidslivet var det noen ting ved en fremtidig arbeidsgiver han vektla ekstra høyt: Blant annet et godt faglig miljø, samt prosjekter og arbeidsoppgaver som opplevdes verdifulle.

Vi har snakket med Eirik for å høre hvorfor han valgte å begynne hos oss, og hvordan vi har levert til forventningene.

Vi vet jo at dere som nyutdannede har mange liknende Graduate-programmer å velge mellom. Hva var det som gjorde at du valge Metier og Management Consulting?

- Det som virkelig appellerte med Metier var deres posisjon i store investeringsprosjekter, spesielt innen industri og fornybar energi. Jeg ønsket å jobbe i et selskap hvor jeg kunne gjøre en forskjell og bidra til viktige endringer. Den muligheten får jeg i Metier.

Er du nysgjerrig på vårt Graduate Program? Les mer her.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

- En typisk arbeidsdag for meg er svært variert. Jeg arbeider med alt fra å løse mindre utfordringer for kunden gjennom tett dialog og oppfølging, til å se på de større problemstillingene selskapet står ovenfor. For tiden jobber jeg på et stort forbedringsprogram med et av Europas største industrikonsern. Her bidrar jeg med analyser og beslutningsstøtte, samt generell prosessledelse og prosjektstøtte.

Hva overrasket deg mest med hensyn til hva du forventet som konsulent?

- Jeg ble overrasket over de varierte arbeidsoppgavene, og den dybden av innsikt man får i kundens virksomhet. Metier var ikke så kjent for meg før vi kom i kontakt på karrieredagene ved NHH, men gjennom tiden her har jeg oppdaget hvor sterkt renommé selskapet har og hvor mange spennende kunder selskapet samarbeider med.

Les også: Hvordan er det å være ung i Metier?

Hva er det beste med å jobbe i Metier?

- Jeg setter ekstra stor pris på det dyktige teamet jeg jobber med. Det er et stort fokus på læring og utvikling, og det er alltid rom for å sparre slik at man finner de riktige løsningene sammen.

Har du noen råd til de som kommer fra skolebenken og skal ut i arbeidslivet nå?

- Mitt enkle råd er å være åpen og nysgjerrig. Ikke vær redd for å ta på deg nye utfordringer, for det er slik du lærer og utvikler deg. Finn noe du er lidenskapelig opptatt av, og gå for det. Å ha en jobb som interesserer deg vil gjøre overgangen fra skolebenken til arbeidslivet mer givende og spennende. Og husk; alle har vært nye en gang, så ikke nøl med å stille spørsmål og søke hjelp når du trenger det.

Bli med i vårt Graduate Program

Hvert år ansetter vi yngre, nyutdannede talenter for oppstart i vårt Graduate Program i våre divisjoner Management Consulting og Digital. Gjennom to år vil du bli godt kjent med tilværelsen som konsulent. Du vil også få inngående innsikt i de verdiene vi skaper innenfor digitalisering, på veien mot det grønne skiftet, og i store prosjekter som former samfunnet vårt.

Les mer om programmet her.

Konsulent i Metier