Lansering av Professional Agile Coach-sertifisering (ICP-ACC)

helse

19. oktober 2023

Vi utvider vår smidige kursportefølje med den anerkjente sertifiseringen Professional Agile Coach (IPC-ACC). Vi er stolte av å kunne tilby denne sertifiseringen i  samarbeid med ProAgile, og har satt opp første gjennomføring allerede i januar.

På dette kurset vil deltakerne få en grundig forståelse av rollen som en agile coach, samt tilegne seg konkrete coachingteknikker for å støtte enkeltpersoner, team og organisasjoner på deres smidige reise.

Hva er egentlig en Agile Coach?

En agile coach er en person som jobber med organisasjoner eller team for å hjelpe dem med å implementere og forbedre agile metoder og prinsipper. Agile er en tilnærming til prosjektledelse og produktutvikling som fokuserer på samarbeid, fleksibilitet, kundeverdi og kontinuerlig forbedring. En agile coach spiller en viktig rolle i å veilede, støtte og trene team og organisasjoner i å adoptere og lykkes med agile metoder.

De viktigste oppgavene til en agile coach inkluderer:

  • Veiledning og opplæring: Hjelper team og organisasjoner med å forstå grunnleggende prinsipper og metoder for agile, som Scrum, Kanban eller Lean, og gir opplæring for å implementere disse rammeverkene.
  • Endringsledelse:  Hjelper organisasjoner med å tilpasse seg endringer i arbeidsmetoder, kultur og tankegang. De hjelper med å bryte ned barrierer og motstand mot endring.
  • Teamutvikling: Arbeider med team for å forbedre samarbeid, kommunikasjon og produktivitet. De hjelper team med å identifisere og løse utfordringer som hindrer dem i å bli mer effektive.
  • Kontinuerlig forbedring: Fremmer en kultur for kontinuerlig læring og forbedring. De hjelper team og organisasjoner med å evaluere resultater og finne måter å optimalisere prosessene sine på.
  • Mentoring: Fungerer som en mentor for enkeltpersoner, teamledere og ledere, og gir dem råd om hvordan de kan styrke sine ferdigheter og lede sine team mer effektivt.
  • Tilpasse metoder: Hjelper organisasjoner med å tilpasse agile metoder til deres spesifikke behov og utfordringer. Dette kan innebære tilpasning av rammeverk, prosesser og praksiser.

En agile coach spiller en nøkkelrolle i å støtte organisasjoner i deres reise mot å bli mer smidige og tilpasse seg raskt skiftende markedsforhold. De kan jobbe internt som ansatte eller eksternt som konsulenter, avhengig av organisasjonens behov.

LES OGSÅ: Den verdifulle rollen til en agile coach: den smidige transformasjonsmester og Hva gjør en Agile Coach?

Om vår samarbeidspartner: ProAgile

ProAgile har nesten 20 år med praktisk erfaring med smidighet, og har bistått over 50 organisasjoner på sin smidige reise. De fokuserer på å utvikle virksomheter og arbeidsplasser, gjøre dem mer personlige, engasjerende og i tillegg legge til rette for personlig vekst av de ansatte. Resultatene av deres innsats er mer engasjerte kollegaer som skaper bedre produkter og tjenester, og dermed mer robuste bedrifter som er rigget for å overleve i en verden i stadig endring.

Ta ditt neste skritt på den smidige reisen og bli en sertifisert Professional Agile Coach!

Klikk her for mer informasjon og påmelding.

Har du lest?

Møt Fanny: fra intensivsykepleier til prosjektleder

Møt Fanny: fra intensivsykepleier til prosjektleder

Hva skal til for å lede viktige og komplekse sykehusprosjekter? I følge Fanny er kommunikasjonsevner, samt en interesse for folk viktig for å lykkes. Om du i tillegg evner å se lengre enn til neste horisont, er du ganske godt på vei.