Løft for området bak Colosseum

helse

04. mars 2024

Fridtjof Eiendom har transformert området bak Colosseum Kino fra grått og skyggefullt til en levende del av Majorstuen. Da reMarkable nå i februar flyttet inn i sitt nye hovedkontor, markerte det en viktig milepæl i utviklingen av området, samtidig som reMarkable har fått imponerende lokaler som gir dem «rom til å tenke».

Rom til å tenke

reMarkable er en av få, norske IT-startups som har nådd en verdi på 1 milliard dollar og enhjørningsstatus. Dette gjør selskapet til en av Norges største IT-suksesser noensinne.

Ambisjonene for fremtiden er store. Bygget i Fridtjof Nansens Vei 12 skal ikke bare samle reMarkables nærmere 450 ansatte under ett tak. Her skal de også ha mulighet til å utvikle sin organisasjon og sine produkter i et miljø som er tilpasset dem og deres behov på en god måte.
reMarkable ønsket nemlig å utvikle et kontor med rom for å tenke, der både individuelt arbeid og samarbeid stod i fokus.

Om Remarkable

reMarkable utvikler og selger et digitalt skrivebrett med tilhørende økosystem med applikasjoner og skytjeneste, skapt for å gi en eksepsjonell skrive- og leseopplevelse. Produktet er utviklet spesielt for kunnskapsarbeidere og selskapet har som visjon å utvikle teknologiske produkter som skal hjelpe folk å tenke bedre. Selskapet som ble grunnlagt i 2013 består nå av over 450 ansatte, med hovedkontor på Majorstua i Oslo. reMarkable har solgt flere millioner enheter på verdensbasis, og omsatte for 3,7 milliarder kroner i 2023.

Fridtjof Nansens gate 12 – fra betongblokk til fargeklatt

På tomta var det frem til 2020 et eldre bygg som har vært bygd på i flere omganger. Bygget var mer en grå betongblokk enn en arkitektonisk perle, og forandringen er stor.
Grape arkitekter har tegnet det nye bygget, og det er bygget av Vedal Entreprenør. Bygget er på 20 000 kvm, og reMarkable er eneste kontorleietaker. På bakkeplan er det en restaurant som på dagtid fungerer som reMarkables bedriftsrestaurant og som på kveldstid er åpen for publikum.

Fasaden spiller på lag med Colosseum og tilfører farge til området rundt, som også har fått et løft.

 

Bilder av innredning i Fridtjof Nansens vei 12: Susann Daljord/reMarkable

- En viktig del av et større bybilde

For reMarkable representerer det nye kontorbygget en ny fase i selskapets utvikling som organisasjon. Bygget bidrar også til en betydelig oppgradering av kvartalet i regi av Fridtjof Eiendom.

Fridtjof Eiendom har i sin portefølje fire bygg i Fridtjof Nansens vei; 12, 14 og 16, samt Colosseum kino. Ambisjonene om å løfte området springer delvis ut av historien til det familieeide selskapet. Oldefaren til dagens styreleder Martin Reimers startet vaskeriet Vel Vask i FNV 12 tilbake i 1910. Familien holdt bedriften gående på samme adresse helt til de fleste fikk sin egen vaskemaskin på 1980-tallet.

Fridtjof Eiendom har i tur og orden oppgradert og utviklet eiendommene i Fridtjof Nansens vei, med nybygget i FNV12 som det siste i rekken.

- Det nye bygget vil bringe nytt liv til dette området, og gi en positiv innvirkning på hele kvartalet, sier Martin Reimers.

Metier har ivaretatt prosjektledelsen av bygget

To av våre kolleger i Metier har bistått byggherre Fridtjof Eiendom i dette prosjektet. Begge beskriver det som en spennende og lærerik oppgave å jobbe for en så fremoverlent, privat byggherre.

- Vi opplever at Fridtjof Eiendom er kompetente, «på» og engasjerte. De ivaretar sin eierstyring godt og er lettbeinte og kjappe i sine tilbakemeldinger. De har mye av æren for at prosjektet har gått så bra som det har gjort, sier Einar Aaseth fra Metier.

Einar har vært prosjektleder for Fridtjof Eiendom i prosjektet.

- De har vært veldig gode på å se det store bildet, mens vi er mer i detaljene. De har stolt på vår kompetanse hele veien. Det gjør at vi har kunnet gjøre jobben vår på best mulig måte, sier Magnus Morken, som har bistått som assisterende prosjektleder og leietakerkoordinator for Fridtjof Eiendom.

- Dette har vært et spennende prosjekt å få være med på. reMarkable har hatt en klar visjon for hva de ønsker ut av kontorlokalene hele veien, og Fridtjof Eiendom har forstått kundens behov.

På bildet av våre kolleger i prosjektet: Magnus Morken, Håkon Ødegård (Vedal entreprenør), Einar Aaseth

Har du lest?

Vellykket sertifiseringssermoni hos Forsvarsmateriell

Vellykket sertifiseringssermoni hos Forsvarsmateriell

Den 12. juni markerte vi en viktig milepæl hos Forsvarsmateriell med en sertifiseringsseremoni for første gruppe på PRINSIX utdanningsprogram for i år etter inngåelse av ny rammeavtale. I løpet av det siste året har 26 deltakere gjennomført utdanningen, som har gitt...

Yara satser stort på kompetanseutvikling innen prosjektledelse

Yara satser stort på kompetanseutvikling innen prosjektledelse

Yara, en global aktør innen planteernæring, har tatt et betydelig skritt for å sikre fremtidig suksess ved å lansere et e-læringsprogram i prosjektledelse. Programmet er utviklet i samarbeid med Metier og en referansegruppe med Yara-ansatte fra hele verden. Målet med...