Etablerer nytt Power BI-miljø i Metier Digital

helse

02. november 2023

God innsikt er avgjørende for å ta riktige beslutninger – enten det gjelder økonomi, logistikk, drift, eller liknende utfordringer. Bedrifter i dag har store mengder data som, hvis man forvalter de riktig, kan gi detaljrik innsikt i de fleste aspekter ved en virksomhet. Business Intelligence og analyse er nettopp dette; innsikt og god fremstilling av data som hjelper bedrifter å ta godt informerte beslutninger.

- Når vi etablerer gode fremstillinger av data ved hjelp av Power BI, er det egentlig effektivisering vi driver med. Vi muliggjør også en datadreven virksomhet, forklarer Nicolay De Lange, direktør for den nye BI og Analyse-satsingen i Metier Digital.

Målet med den nye satsingen er å styrke leveransene til vår voksende kundeportefølje. Da trenger vi dyktige medarbeidere som vil være med og bygge et godt fagmiljø.

En nær leder

Nicolay har lang fartstid i consulting, hvor han har vokst fra å være konsulent til løsningsarkitekt og prosjektleder, og til slutt lede viktige digitale initiativer. Han har vært gjennom det han selv beskriver som en formidabel teknologisk reise hvor utviklingen har gått stadig raskere. På veien har han funnet ut hva det er som driver han, og hva som er viktig når han nå skal lede denne nye satsingen.

- Å være der det skjer gir meg energi. Når jeg nå skal utvikle dette teamet, er jeg glad for at det er av litt mindre størrelse, slik at jeg kan jobbe litt tettere på. Metier i seg selv er en unik bedrift. Vi jobber tverrfaglig, og baserer oss på tillit og trygghet i arbeidet. Da skaper vi en arena hvor man kan utvikle seg etter egne behov, og hvor vi gjør et godt arbeid sammen.

Gründere i trygge rammer

Når Metier Digital nå utvider sine tjenester, betyr det også at det skal etableres et nytt fagmiljø og et helt nytt team – Noe Nicolay gleder seg til.

- Nå får vi muligheten til å være gründere innenfor trygge rammer, og samtidig bygge et godt team fra bunnen av. Det er ikke hver dag!

Teamet skal være sammensatt av i hovedsak to typer profiler; de som er teknisk gode som kan bygge grunnmur og struktur, og forretningsnære konsulenter med en bakgrunn som gjør at de kan visualisere data basert på bedriftenes behov.

- Men innenfor disse to gruppene er det så mange typer mennesker! Jeg tror og mener at disse folka kan ha jobbet innenfor helse, økonomi eller andre virksomheter som har mye data. De jobber også gjerne i et konsulentselskap der ute, men like spennende er de som kommer fra områder som kverner mye data og som har brukt teknologien i linja.

Hva skal til for å få jobb i Metier Digital?

- De som får jobb hos oss er gode på det de driver med, og de har en forståelse av hva vi prøver å oppnå for de vi server, sier Nicolay. Da trenger de ikke nødvendigvis ha en master – de må bare være rå.

Når det gjelder erfaringsnivå er Nicolay også veldig klar på hva de ser etter.

- De har noen års erfaring, og dette er kanskje deres andre eller tredje jobb. Altså er de ikke rett ut av skolen. Da hører de hjemme i vårt Graduate Program. De vi ser etter her har litt erfaring, men er sultne etter å utvikle seg og nysgjerrige på de mulighetene samspillet mellom forretning og teknologi gir.

Ser stort potensiale i Metier Digitals kundebase

Noe av grunnen til at det etableres et Power BI-miljø i Metier Digital er vi ønsker å kunne levere flere tjenester i verdikjeden, og dermed utvide tilbudet for allerede eksisterende og nye kunder.

- En del av grunnen til at jeg takket ja til denne stillingen er den unike kundeporteføljen Metier har. Det er mange spennende oppdrag på lur her, og det gjelder bare å finne ut hvor behovet er.

Nicolay trekker også frem at Metier ikke er det stereotypiske konsulentselskapet.

- Metier er fremoverlent, med mange års samlet erfaring. Det er en unik kompetansebedrift med en flat struktur, hvor man blir ansatt fordi man er flink og har stor mulighet til å påvirke ens egen hverdag.

Tillitsbasert ledelse gir konsulentene rom for å vokse

Metier Digital er en ansattdrevet divisjon der tillitsbasert ledelse er i høysetet. Det betyr at de ansatte i stor grad er med på å velge veien de velger å gå, og at konsulentene får tilliten de trenger for å utføre oppdrag på best mulig måte, og Nicolay er klar på hva hans rolle er i teamet.

- Jeg skal jobbe tett med konsulentene og fjerne støymomenter. Da finner vi de riktige oppdragene, og vi får ting gjennom. Så har teamet selvstendighet og frihet i arbeidet, og de vet hvilke føringer de har.

Høres denne nye satsingen spennende ut? Du kan lese mer og søke om å bli en del av teamet her!

Er du dreven på data og innsikt?

Vi i Metier Digital utvider våre tjenester ved å etablere et BI- og Analytics team. Slik skal vi styrke leveransene til en solid og voksende kundeportefølje. Nå ser vi etter deg som ønsker å bli med oss å satse. Tenk det, du kan bli gründer i trygge rammer!

Har du lest?

Vellykket sertifiseringssermoni hos Forsvarsmateriell

Vellykket sertifiseringssermoni hos Forsvarsmateriell

Den 12. juni markerte vi en viktig milepæl hos Forsvarsmateriell med en sertifiseringsseremoni for første gruppe på PRINSIX utdanningsprogram for i år etter inngåelse av ny rammeavtale. I løpet av det siste året har 26 deltakere gjennomført utdanningen, som har gitt...

Yara satser stort på kompetanseutvikling innen prosjektledelse

Yara satser stort på kompetanseutvikling innen prosjektledelse

Yara, en global aktør innen planteernæring, har tatt et betydelig skritt for å sikre fremtidig suksess ved å lansere et e-læringsprogram i prosjektledelse. Programmet er utviklet i samarbeid med Metier og en referansegruppe med Yara-ansatte fra hele verden. Målet med...